Nieuws item

36% van de werkende kijkt naar vacatures bij andere organisaties

12-04-2012

Eén van de deelresultaten van de Social Media Enquête over Talent Management. 30%  van werknemers verlaat de organisatie zodra hij of zij elders betere kansen krijgt. "Het gaat over de impliciete verwachtingen die de werkgever (organisatie/leidinggevende) en werknemer van elkaar hebben. Hoe beter die verwachtingen vervuld worden, hoe meer werkgever en werknemer bereid zijn zich voor elkaar in te zetten", aldus Xander Lub, hoofddocent bij de Hospitality Business School van Saxion Hogeschool en momenteel aan het promoveren op het onderwerp psychologisch contract en I-deals in relatie tot talentontwikkeling bij medewerkers.

Als participant van de Social Media Enquête Talent Management (SMETM) reageert Xander op de eerste deelresultaten. De enquête is via social media opgezet en heeft als doel werkzoekende, werkende en werkgever te laten leren van elkaar. "Als we beter begrijpen wat werknemers zoeken in een baan en welke impliciete verwachtingen ze hebben van hun werkgever kunnen we organisaties helpen dit minder impliciet te maken en zo beter het potentieel van hun talent tot bloei te laten komen."

Het invullen van de enquête is belangrijk om zoveel mogelijk kennis te delen vanuit de werkende en de werkgever. Vul daarom ook de enquête in https://www.surveymonkey.com/s/SMETMwerkende en kijk voor meer informatie op www.smetm.nl. Ook organisaties kunnen kosteloos met hun medewerkers de vragenlijst invullen in ruil voor de resultaten. Hiervoor hebben we een speciale code die kan worden aangevraagd via smetm2011@gmail.com.

 

 

 

 

Bookmark and Share