Agenda item

P&O’er; let op de centjes

17-04-2012

Noord-Brabant

Inhoud

Waarom HR en Finance steeds meer zullen samenwerken!

Als HR-professional wordt steeds vaker van je verwacht dat je HR-strategie, -beleid en -operatie meetbaar maakt en financieel onderbouwd. Nieuwe investeringen moeten onderbouwd worden met een Business Case en effecten van HR-beleid moeten inzichtelijk worden gemaakt in relatie tot de doelstellingen van organisaties.

Maar hoe bouw je een Business Case als HR-professional? Wat zijn Kritieke Proces Indicatoren die je af kan zetten tegen de operatie van je organisatie? Weet je wat een opleiding kost, dan weet je wellicht nog niet wat dat voor de organisatie oplevert. Of, wat is je return on investment? Welke informatie die je al hebt of redelijk snel kan krijgen, kan helpen om op dit soort vragen een antwoord te geven?

Deze materie is voor veel P&O'ers nog relatief nieuw. Tijdens deze bijeenkomst geven de sprekers meer inzicht in hoe de ontwikkelingen op dit moment lopen. In kleinere groepen gaan we een case uitwerken en kun je als groep zien hoe je hier concreet mee om kan gaan in de dagelijkse praktijk. Plenair worden de resultaten besproken.

Vanuit ervaringen van KPC groep wordt gereflecteerd op het mogelijk effect van de voorstellen op leiding en personeel en hoe je de business case als HR professional intern kan "verkopen" aan directie en leidinggevenden.

Sprekers

  • John Cöhrs, Alliance Manager en onderzoeker van Raet. In zijn loopbaan diverse functies gehad binnen Raet waardoor zijn kennis en expertise het gehele palet van HRM bestrijkt. De afgelopen jaren heeft John onderzoek gedaan naar vele HR ontwikkelingen en de resultaten van deze onderzoeken zijn te lezen in een aantal HR benchmarks en whitepapers. Daarnaast is hij met regelmaat gastdocent bij Hogescholen en Universiteiten om de praktijk te helpen koppelen aan de theorie van de studie.
  • Antonette Sanders, directeur Beroepsonderwijs bij KPC Groep in 's-Hertogenbosch, heeft zich in haar loopbaan zowel als leidinggevende als seniorconsultant gericht op het leren en ontwikkelen van mensen en organisaties. Een publicatie van haar hand is o.a. Kennismaken met denkwerk: return on thinking revisited, Lemna, 2003.

Programmacoördinatoren: Yvonne Arts (06-20437604) en Hans Wijnbergen (06-53938242)

Programma

17.00 uur Ontvangst. Voor een broodje wordt gezorgd.
17.15 uur Presentaties.
18.45 uur Pauze.
19.00 uur Case uitwerken in groepjes.
19.30 uur Plenaire bespreking.
20.00 uur Afsluiting en borrel.

Kosten

Deelname aan deze bijeenkomst is voor leden gratis. Niet-leden betalen € 50. Leden mogen één keer per jaar gratis een introducée meenemen

Locatie

KPC-groep, Kooikersweg 2, 5223 KA ’s-Hertogenbosch

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met de programmacoördinatoren van de bijeenkomst. Voor praktische zaken omtrent aanmeldingen/bevestigingen ed. kun je contact opnemen met de afdeling Activiteiten, tel. 030 600 90 70, email activiteiten@nvp-plaza.nl.

Annuleringsregeling

Indien je onverhoopt verhinderd bent, kun je je tot één week voor de bijeenkomst kosteloos afmelden. Annuleren kan uitsluitend per post of email (activiteiten@nvp-plaza.nl). Indien je je opgeeft en niet tijdig afmeldt, of niet komt, worden de gemaakte kosten à € 25 in rekening gebracht. Je kunt je wel altijd laten vervangen door een ander lid. Dit kan alleen indien je in jouw afmeldingsmail de naam van jouw vervanger vermeldt en deze vervanger zich uiterlijk 24 uur voor de bijeenkomst via de website van de NVP aanmeldt.

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via onderstaande button(s).

 

 

 

 

Bookmark and Share